2018

daag, 2018

2018 is zo goed als voorbij. En net zoals veel andere mensen, word ik dan een tikje sentimenteel. Het was immers een fameus jaar voor Reisgoesting. Eentje met heel wat leuke ervaringen, nieuwe bestemmingen en meer dan 20 reizen! Vandaag zetten we de tien mooiste bestemmingen van 2018 opnieuw in de kijker.

Sint Maarten
Mijn allereerste kennismaking met de Caraïben. Ik wist helemaal niet wat te verwachten. Ik heb die piratenfilms wel gezien, maar zo zou het niet zijn, toch?
Sint Maarten heeft me helemaal verrast. Het hele eiland was nog steeds in opbouw sinds orkaan Irma in 2017 er alles platgooide. De tegenstelingen van dat eiland zien, was bijzonder, maar ook slopend. Hoewel er enorm hard gewerkt werd/wordt om alles weer op te bouwen, was een deel van de oorspronkelijke schade nog heel zichtbaar.
Het mooie is dat de opbouw nog steeds flink vooruitgaat. Zelden heb ik zo’n veerkrachtige mensen ontmoet.

2018

Sint Maarten: nooit zag ik zo veel kleuren blauw.

Boshyacinten zoeken in de Vlaamse Ardennen
Dit jaar heb ik veel tijd doorgebracht in de Vlaamse Ardennen. Telkens schitterende dagen, maar mijn absolute favoriet was mijn zoektocht naar de boshyacinten. Dat stond al zo lang op mijn bucketlist, maar ik was er nog nooit geraakt. En dat terwijl de Vlaamse Ardennen praktisch om de hoek liggen.
Toen ik er eindelijk was, raakte ik er niet op uitgekeken. Het woord sprookjesachtig is niet toereikend.

2018

Eénmaal per jaar krijgen de bossen in de Vlaamse Ardennen een blauw tapijt.

Muskusossen zoeken in Trøndelag
Ik zeg nooit nee tegen een bezoek aan Noorwegen. Het noorden, dat is waar mijn hart ligt. De koude, de natuur, de gezelligheid: ik ben er dol op.
In juni bezocht ik Trøndelag, waar ik op zoek ging naar muskusossen. Deze diersoort is zeldzaam, en je moet geluk hebben om ze nog in het wilde te zien. Wel, ik had geluk. Zo simpel was het.

2018

De ongrijpbare muskusossen.

Voor het eerst naar Jordanië
Deze reis was niet voor mij weggelegd, maar voor onze blogger Marie. Marie is al enkele jaren een van de bloggers in Team Reisgoesting, en ze weet er elke keer opnieuw de meest verrassende bestemming uit te zoeken.

2018

Ik heb een absoluut zwak voor deze foto. Ziet er zo stoer uit. Go Marie!

Naar Finland tijdens de herfst
Ik heb het gevoel dat ik hier amper nog iets over moet zeggen. Dit was wellicht mijn favoriete reis van 2018. Finland in de herfst was mij gewoon op het lijf geschreven. Prachtige natuur, lekker eten en noorderlicht. Wat kan een mens meer willen? En dan heb ik het nog niet over de beren gehad.

2018

Beren! In het wild!

Wijnproeven in Oostenrijk
Soms zijn er van die bestemmingen die je denkt door en door te kennen, en waar je dan toch nog door verrast wordt. Blogger Morwen reisde naar Oostenrijk. En dat was echt niet de eerste keer, want Morwen heeft een speciale liefde voor Oostenrijk. Maar hoe goed ze het land ook kent, ze werd weer helemaal verrast door dit prachtige land.

2018

Het Wenen van Morwen.

Met de trein naar Hasselt
Een van de eerste reisjes van 2018: een bezoek aan Hasselt. Ik kende de stad amper, om eerlijk te zijn. Ik ontdekte een bruisende stad, die gewoon op treinafstand ligt. Het lekkere eten, de Japanse tuin en de graffiti; ik was dol op Hasselt.

2018

Ook al heeft graffiti soms een slechte reputatie, hier kan je toch moeilijk tegen zijn?

Naar Dubrovnik
Blogger Sander bracht een aantal heerlijke zomerweken door in Kroatië, waar hij genoot van de wind, de zee en de Kroatische cultuur. En hoewel hij het drukke stadscentrum niet alles vond, was hij enorm enthousiast over de omliggende eilanden. ‘Dubrovnik is voor mij de mooiste regio die ik in Kroatië heb bezocht.’

2018

Sander in Dubrovnik: reizen kan soms simpelweg mooi zijn.

Naar Davos-Klosters
Sinds ik enkele jaren geleden min of meer per ongeluk terecht kwam in het dorp Vals, in het Zwitserse kanton Graubünden, was het eigenlijk een kwestie van tijd voor ik terug zou gaan naar Zwitserland. De bergen, de natuur, de kaasfondue: een mens kan niet niet van Zwitserland houden.
Dus, toen ik dit jaar de kans had om naar Davos-Klosters te reizen, nam ik die met twee handen aan. Ik ging er wandelen, lekker eten en wake boarden. Want waarom niet?

2018

De bossen van Zwitserland gaven verkoeling in de hete zomer van 2018.

The English Heritage
Eén van de eerste reizen die ik ooit maakte met Manlief, was een roadtrip door Engeland. Dat was zo plezant, dat we eigenlijk al jaren uitkeken naar een gelegenheid om dat nog eens te doen. En die gelegenheid kwam er in september 2018.

Natuurlijk was ook deze reis zo goed, dat we eigenlijk volgend jaar al terug willen. Lap seg.

2018

Op reis langs de sites van The English Heritage.

Meer, meer, meer
De tien mooiste bestemmingen van 2018 opnoemen was niet gemakkelijk. Want dit jaar gingen we ook nog naar de Vogezen, Metz, Liechtenstein, Skopje, Ierland, Stein, Amersfoort, Monschau, Wenen en Polen. Onze fotoblogger Sarah postte op onze Instagram ook nog eens de mooiste foto’s van haar reis naar Schotland, en heb je al gezien welke tips blogger Simon tegenwoordig allemaal voor jullie uitzoekt?

De wereld is zo mooi, en we hebben maar zo weinig tijd. Dus ga er voor! Ga op ontdekking, als is het maar in de bossen om de hoek of in die ene Belgische stad waar je nog nooit was geweest. Happy 2019!

We staan al te springen voor 2019

We vinden het zelf heel leuk om onze reisverhalen en tips te delen met jullie. En we vinden het natuurlijk super dat jullie ze lezen. Voor 2019 staat er intussen al heel wat op het programma. Zowel Lot als Morwen gaan uit skiën, en er wordt voorzichtig gesproken over een bezoek aan Lapland, Parijs en Zwitserland. Nieuwsgierig naar wat 2019 gaat brengen? Blijf ons vooral volgen!

2018

Merci, lieve lezer, om onze verhalen zo te appreciëren. Laat 2019 maar komen, we gaan er een lap op geven!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *