Colours of Ostrava

Publireportage

In de loop der jaren heb ik wel wat festivals bezocht, maar Colours of Ostrava is er eentje die er toch met kop en al bovenuit steekt!


Colours of Ostrava is een festival dat sinds 2002 bestaat, en vindt plaats in, zoals de naam al zegt, de stad Ostrava. Het is één van de grootste evenementen van centraal-Europa en trekt tal van mensen aan die er speciaal voor naar Tsjechië willen reizen.

De locatie alleen al is een unieke bezienswaardigheid op zich. Het festival bevindt zich op het gigantische terrein van een oude verlaten koolmijn en metaal fabriek genaamd Dolní Vítkovice. Je loopt letterlijk tussen de hoge constructies van het fabriek en de mijnen door, wat voor een aparte industriële sfeer zorgt. Het is er zo groot, dat je er dagenlang kan rondlopen en telkens nieuwe dingen blijft ontdekken.

Het festival heeft 21 podia en dus heel wat te bieden! Op het muziek programma vind je heel wat grote namen terug over de jaren heen. Dit jaar had ik zelf de kans om Birdy en alt-J live te zien, super plezant!
Je kan ook deelnemen aan tal van workshops. Dans, zoals ballet en zumba. Of sport, zoals capoeira en parkour. Te veel om allemaal op te noemen!

Verder kan je ook genieten van theater voorstellingen, lezingen bijwonen, films bekijken in de cinema zalen, ronddwalen tussen allerlei kraampjes met snuisterijen van alle soorten, of gewoon lekker iets eten of drinken in de hangmatten van de chill zones.
Wist je dat een pint er gemiddeld €1,20 kost? En het eten is er ook veel goedkoper dan bij ons, zeker voor op een festival. Drinkwater is gratis verkrijgbaar op verschillende plekken, en er is zelfs een hele vegazone voor de vegetariërs en veganisten onder ons!

Iets wat mij is opgevallen is dat het terrein heel proper is. Geen plastic bekers plat getrapt, zoals op de meeste festivals bij ons, geen etensresten, geen servetten, niets. Vuilnisbakken vind je er overal, en drank wordt in herbruikbare bekers geschonken waar statiegeld op staat. Deze bekers hebben een soort haak waardoor je ze gemakkelijk aan je broek of riem kan hangen. Handig!
Leuk om te zien hoe zoveel mensen bij elkaar respect kunnen hebben voor het milieu.

Op het terrein van het festival staat de glazen Bolt Tower, met zijn 78m hoog en blauwe lichten goed te spotten. Boven in de toren is er een klassevol café, maar waarom ik graag naar boven wilde was het fenomenale uitzicht. Dan pas besef je hoe groot het gehele festival eigenlijk wel is.


Ik heb enorm genoten van Colours of Ostrava, en spijt dat ik niet meerdere dagen ben kunnen gaan. De mensen zijn er vriendelijk, de sfeer is vrolijk en ontspannen, en er is voor iedereen wel iets leuks. Verschillende smaken en kleuren feesten er vredig naast elkaar.

Colours of Ostrava, ik zeg: allen daarheen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *