Bestebakken

Een paar jaren geleden reisden manlief en ik door Noorwegen. We zouden een tijdje bij het Sognefjord blijven in een hotel genaamd Bestebakken. Geen idee wat ons te wachten stond.

De rit tussen de luchthaven van Oslo en Bestebakken in het dorp Hafslo duurde nogal lang. Wij wisten namelijk niet dat je in Noorwegen één minuut per kilometer moet rekenen. Of dat is toch wat een populair gezegde zegt. Dus, toen we in Bestebakken aankwamen, was het al laat en wilde manlief en ik vooral naar bed.

Lindis en Bestebakken

Onze gastvrouw, een lieve Noorse genaamd Lindis, gaf ons een mooie kamer in het stalgebouw. Bestebakken was namelijk ooit een boerderij, voor het werd omgebouwd in dit kleine, charmante hotel. In het huis vind je de gezellige leefkamer en eetkamer, en enkele kamers, in het stalgebouw vind je meer kamers én de spa.

Lindis gaf haar eigen stijl aan Bestebakken: de kamers zijn met Scandinavisch design ingericht. Denk aan koele kleuren, zachte bedden en traditionele meubels. Zowel de keuken als de spa werken voornamelijk met de kruiden en groenten die Lindis op het terrein zelf verbouwd. Bij het ontbijt proef je huisgemaakte confituren en pasta’s, in je kamer kan je gebruik maken van de zepen, scrubs en crèmes met kruiden.

De Keuken

Ik was dol op het ontbijt dat Lindis elke dag serveerde. Koud vlees, lookpasta, confituren, dikke roomboter, vers brood. De tafel bezweek zowat onder al dat lekkers. En dus was het niet meer dan normaal dat we op een avond besloten ook daar te eten. En dat was om duimen en vingers bij af te lekken. Het is waar, het was niet goedkoop. Noorwegen is nu eenmaal een tikje duurder dan België. Maar het was het meer dan waard!

Bij het ontbijt had ik de keuze uit verschillende soorten thee, uit eigen kruidentuin. Na een paar dagen in Bestebakken koos ik mijn favoriet, en kocht ik een zakje om mee naar huis te nemen. Die thee staat nu veilig in de kast, en wordt enkel met speciale gelegenheden bovengehaald. Ja, ik ben een thee-nerd.

De Spa

In het stalgebouw vind je een spa. Een prachtige, rustgevende ruimte waar je terecht kan voor verschillende behandeling, massages en verzorgende producten. Ik testte enkel de producten die ik in mijn kamer vond, omdat manlief en ik onze tijd liever buiten dan in de spa doorbrachten. Maar eerlijk? Ik heb daar toch een beetje spijt van. Die productjes in mijn kamer waren gewoon zalig!

Sognefjord

De omgeving van Hafslo is gewoon prachtig. Bestebakken kijkt uit over een arm van het fjord. Je moet niet ver gaan om de natuur in te kunnen duiken. Manlief en ik vulden onze dagen met wandelen en genieten van de bergen, vlakbij Bestebakken. Klim je echt hoog, dan zie je in de verte de bergpunten van het natuurpark Jotunheimen, het land van de reuzen.

Uiteindelijk bleven manlief en ik maar een paar dagen in Bestebakken. Jammer, want ik voelde me er echt thuis. Ik zou zo terug gaan.

Nieuwsgierig geworden? Je leest meer over Bestebakken op deze website.

Hoewel Bestebakken écht een van mijn favoriete hotels was, sliep ik in Scandinavië in meer prachtige hotelletje. Lees de volgende artikels voor meer informatie.
Hjelle Hotel in Hjelle, Noorwegen.
Håholmen Havstuer hotel, in Karvåg, Noorwegen.
Fängelset in Västervik, Zweden.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *