De Colca Canyon in de Andes

Belmond Las Casitas del Colca

Publireportage

Als ik als blogger reis, heb ik vaak heel lange dagen en te korte nachten. Ook al logeer ik dan in een supertof of mooi hotel, vaak zie ik niet meer dan het bed. Maar deze winter had ik geluk: ik logeerde in Belmond Las Casitas del Colca, en man, heb ik daar van genoten!

Zoals jullie al in eerdere artikels hebben kunnen lezen, had ik in Peru een beetje last van de hoogte. Toen ik in de late namiddag in de Las Casitas Lodge aankwam, was ik doodop. Ik had hoofdpijn en wilde gewoon rust. Beeld je in hoe ik mij voelde toen ik uit de auto stapte en verwelkomd werd door een heel team van de meest vriendelijke mensen.

Twee lodges van Las Casitas del Colca. Ik sliep in de linkse.
Twee lodges van Las Casitas del Colca. Ik sliep in de linkse.

Massages en de hot tub

Een bagagedrager bracht mijn spullen naar mijn lodge, terwijl een masseuse mij in een stoel neer plantte voor een ontspannende hoofdmassage. Een welkomstgeschenkje dat héél goed gekozen was, want veel reizigers hebben op die hoogte last van stijve spieren of hoofdpijn.

Na mijn heerlijke massage zocht ik mijn lodge op. Dat heet dan een lodge, maar het was eigenlijk een huis. Een huis dat was ingericht met een enorm hemelbed, open haard, lederen zetels en met een fruitschaal met een persoonlijk welkomstbericht geschreven op een blad.

Las Casitas

Links van het bed kwamen deuren uit op mijn privé terras, met hot tub. Rechts van het bed opende een dubbele deur naar de badkamer, waar een enorm bad, twee douches en een privé kruidentuin op mij stonden te wachten.

Las Casitas del Colca
Mijn kamer, met enorm bed en open haard.
Las Casitas
Een kijkje in de badkamer.

Zonder badpak

Ik was in de hemel, ik was er zeker van. En ik ging daar eens van genieten. Ik had nog een paar uur voor het avondeten en dus wilde ik in mijn hot tub kruipen. Het enige probleem was dat ik mijn badpak niet vond. Ik overwoog even om mijn hele valies overhoop te halen, maar gelukkig merkte ik op tijd dat mijn terras omringd was met dikke rijen cactussen. Niemand zou mij zien, dus had ik dat badpak wel echt nodig?

Na een tijdje weken in dat heerlijk warme bad, stond ik – helemaal ontspannen- klaar voor het avondeten. Ik moest daarvoor naar het hoofdgebouw, waar een stel obers me stonden op te wachten. Ze schoven mijn stoel netjes onder mijn derrière, en hielden mijn glas wijn keurig gevuld gedurende de hele avond.

Zonsopgang

Na het eten vlijde ik mij neer in dat enorme hemelbed, waarin een lekker warme warmwaterkruik klaarlag. En voor ik het wist, sliep ik.
Nu, dat duurde jammerlijk niet zo lang als ik had gewild. Mijn wekker stond op zes uur, omdat we een fikse dag vol activiteiten gepland hadden. En ik was klaarwakker om vier uur. Ergerlijk!

Omdat ik toch niet opnieuw zou kunnen inslapen, stapte ik gewoon terug in die hot tub, en keek ik naar de zonsopgang. Want waarom niet?

Las Casitas del Colca
De zonsopgang vanuit het lekker warme water van mijn hot tub.

Luxe

Het idee van luxe is relatief. Ik vind zorg en aandacht veel aangenamer dan luxe. Daarmee wil ik zeggen dat ik liever met een theetje en een hapje ontvangen word, dan dat ik een enorme flatscreen op mijn kamer heb. TV kijken kan ik thuis ook, snap je?

Maar ik moet ook eerlijk zijn. In Las Casitas del Colca heb ik mij schaamteloos laten verwennen. Het voelde zo goed allemaal. De hot tubs, de massages, het fantastische eten en die wijn! Al die luxe was fantastisch na een uitputtende dag in de bergen. Ik had spijt dat ik maar één nachtje in Las Casitas logeerde.

Bezoek de Colca Canyon

Je vindt de Las Casitas Lodge bij de Colca Vallei, in de Andes. De dichtstbijzijnde grote stad is Arequipa, en daar vind je meteen ook de dichtstbijzijnde luchthaven.
Las Casitas del Colca zelf ligt op de rand van de Colca Canyon. Het uitzicht vanuit de lodges is dus adembenemend. Vooral met zonsopgang, wanneer de hele vallei goud keurt.

Las Casitas del Colca was wellicht het duurste hotel waar ik ooit heb gelogeerd. Je komt er niet met een paar honderd euro. Toch, de ervaring was zo fantastisch dat ik het alleen maar kan aanraden. Voor een speciale gelegenheid, of gewoon om jezelf eens flink in de watten te laten leggen. Het gevoel zo verwend te worden in de ruwe omgeving van de Andes: magnifiek.

Las Casitas del Colca
Het uitzicht vanuit de hoteltuin: de Colca Canyon.

Ga je naar Peru binnenkort, maar slaap je liever in meer kleinschalige hotelletjes? Lees dan dit artikel over bijzonder slapen in Peru: posada’s en junglelodges.

One response to “Belmond Las Casitas del Colca”

  1. […] over mijn reis naar Peru? Dat vind je hier: De Andes in: condors en hoogteziekte Despacito, Peru Belmond Las Casitas del Colca Arequipa, de Witte […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *