België

Op vakantie in België

Eigenlijk hoef ik België niet meer voor te stellen. Het is mijn geboorteland, de plaats waar ik woon en waar ik elke keer weer met verwondering sta te kijken naar de prachtige historische steden, de zeldzame natuur, de bourgondische cultuur. Ben je toerist in eigen land, of ben je op bezoek in België: de tips en artikelen op deze pagina helpen je om het meeste uit je weekendje weg in België of daguitstap in België te halen. Vakantie in België is altijd een goed idee.

Bezoek Brussel: het centrum van België

Brussel is de hoofdstad van België en misschien wel een van de meest complexe steden ter wereld. De stad is oud, en trekt bewoners uit heel België en zelfs de hele wereld aan. Het resultaat in een smeltkroes van cultuur en geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat je in centrum Brussel prachtige art nouveau huizen kan vinden? En wist je dat wanneer de boshyacinten in het Hallerbos en in het Zoniënwoud bloeien, het bos een sprookjesachtig blauw bloementapijt krijgt?

Op vakantie in Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke gewest van België. Kijk je naar de geschiedenis van de streek, dan ontdek je machtige stadstaten, graafschappen en een bloeiende economie. Steden zoals Brugge, Lier en Turnhout hebben prachtige historische centra met Begijnhoven en gotische kerken. Minder oud, maar minstens even mooi, is de art nouveau Wintertuin van Sint-Katelijne-Waver. Om nog maar te zwijgen over de Japanse tuin in Hasselt. In de artikelen op deze pagina vind je tips om wat te doen in Gent of inspiratie voor een bezoek aan de Vlaamse Ardennen.

Op vakantie in Wallonië

Het zuidelijke gewest van België, Wallonië, staat vooral bekend om de Ardennen en zijn steden Durbuy, Malmedy en Dinant. Dat is natuurlijk terecht, maar mensen vergeten dat er nog veel meer te zien is in Wallonië. Denk aan de ruige stad Charleroi, waar je graffiti kan vinden, aan urbex kan doen of kan dwalen door de smalle straten. Bezoek de mooiste dorpen van Wallonië, kajak op de Ourthe of ga wandelen in de Ardennen. Wallonië verrast je keer op keer.