Oman

Lekker eten in Muscat, de hoofdstad van Oman

Lekker eten, daar staat of valt alles bij, vind je ook niet? Als ik thuis kom van op vakantie, dan wordt er al vlug gevraagd of het eten er lekker was. Wel, ik ben net terug uit Oman, en het moet gezegd worden: het eten was er lekker. Een aantal adresjes sprongen eruit, en die wil ik graag met je delen.

De Omaanse hoofdstad Muscat ligt aan de kust. Ben je op zoek naar de dijk zoals we dat bij ons kennen? Bij Qurum beach vind je een paar zaken waar je iets kunt eten en drinken met zicht op het strand en de zee. Heerlijk.

Oman

De Omaanse hoofdstad Muscat ligt aan de zee.

Indisch in Oman?
In heel wat restaurants in Oman worden Indische gerechten geserveerd. In deze restaurants zijn het dan ook vaak Indiërs die er de plak zwaaien. Een van mijn favoriete adresjes in Muscat is er eentje vlakbij de Muttrah soek en de corniche: het Food’n Juice Centre. Je kunt er tegen heel democratische prijzen heel wat Indische snacks en gerechten proeven. Probeer hier zeker ook de mango lassi want hij is zalig lekker!

Heerlijke rijstschotels.

Verder zijn ook andere sappen zo’n beetje overal te verkrijgen: een mangosmoothie of limoen-met-muntsap zijn met die warme Omaanse temperaturen heel verfrissend.

Koffie en kruiden
Maar de Omaanse keuken bestaat uit veel meer dan de Indische invloeden. Omaanse koffie bijvoorbeeld, wordt gekruid met kardemom. Rijst, saffraan, komijn… het zijn ingrediënten die je vaak terugvindt in de typische Omaanse keuken. En ook stoofpotjes zijn er heel populair.

Zoetigheden worden steevast geserveerd bij de koffie.

Maar waar de Omani’s echt van houden, dat is zoetigheid. Dadels worden vaak bij koffie geserveerd. En dan heb nog halwa. Het is een soort pudding-pasta en het oogt weinig aantrekkelijk. In het Midden-Oosten vind je deze halwa alleen in Oman en Bahrein. En volgens de Omani’s is de Omaanse halwa natuurlijk de beste. Persoonlijk vind ik hem iets te zoet, maar ik raad je aan het zeker eens te proberen, want het is dus iets typisch voor Oman.

Lekkere adresjes
Bij Kargeen is het heerlijk vertoeven, een beetje à la bohemien, tussen de vele planten, de leuke en kleurige objecten. Maar vooral: het is er lekker eten. ’s Avonds zorgen de lantaarns en lampen in de bomen en de wierook die wordt gebrand voor heel wat sfeer.

Oman

Een super gezellig plekje om te vertoeven.

Een andere aanrader is Bait el Luban. Het restaurant bevindt zich recht tegenover de vismarkt van Muscat, in de oude stad. Het restaurant heeft aandacht voor lokale producenten. De inrichting, en vooral ook het eten, zijn super. Naar Omaanse termen is het restaurant iets duurder, maar omgerekend in euro’s en naar onze standaarden valt dit goed mee. Reserveren is aangeraden.

Authentiek Muscat
Wanneer je aan het Midden-Oosten denkt, denk je misschien eerder aan de wolkenkrabbers van Dubai of Abu Dhabi. Maar Muscat is veel authentieker. Hoogbouw heb ik er niet gezien en shoppingmalls vind je er amper. Muscat is de ideale uitvalsbasis om Oman te bezoeken. En wij van Reisgoesting kunnen je alvast geruststellen: het eten is er super lekker ook.

Oman

Vlijtige handen maken allerlei lekkers.

One Comment
  1. Leuk om je ervaringen te lezen! Haha, helemaal mee eens dat eten een groot deel van reizen is, altijd leuk om te zien én te proeven wat ze zoal eten in een andere cultuur. Die puddingachtige pasta zou ik nog wel eens willen uitproberen als ik daar ben. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *