een historisch gebouw in Sevilla.

Spanje: avontuurlijk overnachten in een slaapzaal

Publireportage

Vroeger, toen ik nog studeerde en niet veel geld had, sliep ik wel vaker in de slaapzaal van een jeugdherberg. Voornamelijk omdat het een zuinige manier van reizen is en ook gewoon omdat het altijd één groot avontuur is. Toen had ik er geen enkel probleem mee om badkamers, douches en slaapkamers met wildvreemden te delen.

Nu is dat helaas wel wat anders. Naarmate je ouder wordt, geld verdient en je budget groter wordt, merk je ook dat je eisen de lucht in gaan. Ik hou er van om alles graag op mijn manier te doen. Alles netjes, geordend, proper, gewoon zoals ik het wil. En een badkamer delen met meerdere mensen? Euh nee: been there, done that en vind ik helemaal niet zo fijn! Conclusie: Ik ben eigenlijk een luxebeestje, gesteld op mijn privacy, en duld op dit vlak niet teveel mensen rondom mij.

Maar begrijp me niet verkeerd, ik slaap nog regelmatig in een jeugdherberg. Alleen ga ik altijd voor de luxe-versie: een slaapkamer voor 2 personen met een eigen toilet en douche.

avontuurlijk overnachten 3

Oepsie, toegezegd

Bon, dat was buiten mijn reisgezel gerekend. “Natuurlijk wil ik met jou mee naar Spanje Sarah, lijkt me supertof! Maar euh… Ik heb wel een krap budget, kunnen we zo goedkoop mogelijk overnachten?.” Slik, daar was ik niet op voorzien. Ineens flitsen er beelden voor mijn ogen van gigantische slaapzalen, groezelige bedden, vies sanitair,… jakkie! En mijn antwoord op de vraag van mijn reisgezel was: “Ja hoor, geen enkel probleem!”. Oei, heb ik nu net gezegd dat het ok was dat we in een slaapzaal gingen overnachten? Oh nee, als dit maar goed afloopt…

Het was al laat op de avond toen we uiteindelijk onze slaapzaal binnen wandelden. Ik had het allemaal een plaatsje kunnen geven en had stiekem enorm goesting in ons slaapzaal avontuur. Maar toen ik de deur open deed, een veel te krappe kamer zag met 3 stapelbedden in en overal bagage, kledij, schoenen en handdoeken zag rondslingeren, kreeg ik een kleine inzinking. Ik dacht bij mezelf: “Sarah, voor dit soort dingen ben je gewoon te oud geworden, wat heb je jezelf weer aangedaan…” Mijn reisgezel daarentegen, die 20 jaar ouder is, zag het helemaal zitten en vond het geweldig. Maar ik?

Overleefd?

Uiteindelijk heb ik het allemaal overleefd. Beter nog, ik vond het eigenlijk best nog wel plezant! Oké ja, het was wat wringen tussen de spullen van anderen, ik moest regelmatig de andere kant op kijken om de rommel niet te zien en ik had ’s nachts weleens het gevoel dat ik lucht te kort kwam. Maar ik heb wel een bende interessante vrouwen ontmoet van over de hele wereld. Elk met hun eigen verhaal en hun eigen redenen om net daar in een jeugdherberg in Sevilla te zijn.

En hoewel ik dacht dat ik op mijn leeftijd te oud was voor dit soort dingen, ontdekte ik dat bij de jongsten van de kamer hoorde. Dat bewijst nogmaals dat (budget) reizen voor alle leeftijden is! De volgende keer dat ik in een jeugdherberg verblijf, boek ik een slaapzaal in plaats van tweepersoonskamer. Dit is de ideale plek om vrienden voor het leven te maken van over heel de wereld! Een aanrader voor iedereen!

avontuurlijk overnachten 2

Dit avontuur vond plaats in het Triana Backpackers Hostel.

One response to “Spanje: avontuurlijk overnachten in een slaapzaal”

  1. Hilde Verbeeck Avatar
    Hilde Verbeeck

    Ik was de reisgezel en vond het supertof van op mn 50 ste voor de eerste keer in zo’n slazpzaal terecht te komen. Is dus ook voor mij voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *