Autoverzekering

Autoverzekering met pechhulp buitenland afsluiten nu verstandig?

Je had je er misschien enorm op verheugd om deze zomer lekker door Europa te gaan toeren. Misschien wilde je met de caravan richting Duitsland of Italië reizen? Of met de camper naar Spanje of Portugal? Het is nog maar de vraag of dergelijke reizen de komende maanden gemaakt kunnen worden.

Hoewel in veel landen de maatregelen rond het coronavirus versoepeld zijn, is het dagelijkse leven nog lang niet zoals het vorige zomer was. Daarom kun je best nu even stilstaan bij de vraag of het verstandig is om een autoverzekering inclusief pechhulp in het buitenland af te sluiten.

Bespaar waar je kunt

Laten we eerlijk zijn, het leven is op dit moment al duur genoeg. Je hebt misschien minder inkomsten dan voorheen en dus ga je op zoek naar mogelijkheden om te besparen. Als je het geld voor de vakantie liever niet wilt aanspreken om andere kosten van te betalen, is het zinvol om kritisch naar de overige uitgaven te gaan kijken. Ga bijvoorbeeld eens de kosten voor de autoverzekering berekenen en vraag jezelf daarbij af of het, gegeven de omstandigheden misschien zinvol is om die aanvulling voor pechhulp in het buitenland te laten vervallen. Er zitten namelijk wat haken en ogen aan die ogenschijnlijk handige optie.

autoverzekering

Dromen we er niet allemaal van om terug op roadtrip te gaan?

Een paar belangrijke aandachtspunten:
  • Is je auto al wat ouder, dan is de kans op pech groter. Verzekeraars houden daar al bij voorbaat rekening mee en schotelen je daarom ook een hogere premie voor.
  • Is het juist een nieuwe auto, check dan of er bij aankoop een zogenoemde mobiliteitsgarantie is geboden. Dat is een ingewikkeld woord voor gratis pechhulp en dus heb je daar geen aparte verzekering voor nodig. Natuurlijk moet je wel de nieuwe auto direct verzekeren in het kader van de wettelijke aansprakelijkheid.
  • Controleer meteen even je andere verzekeringspapieren. Het is goed mogelijk dat pechhulp al afgedekt is via je reisverzekering. Ook in dat geval geldt dat je geen extra maatregelen hoef te nemen.
  • Laat je goed informeren welke vormen van pech precies in je autoverzekering inbegrepen zitten. Soms denk je alles geregeld te hebben, maar blijkt bijvoorbeeld een lekke band of een lege accu niet inbegrepen te zijn bij de opties die verzekerd worden.
  • Als je toch onverwacht in het buitenland moet zijn, kun je altijd nog kiezen voor losse pechhulp, die buiten het verzekeringspakket om kan worden afgenomen
Reis door Europa

Ook al is er nog niets zeker voor deze zomer, dromen mag altijd. Droom bijvoorbeeld over een roadtrip door Ierland, of over een autoreis door Amerika.

Autoverzekering

Heerlijk weer op pad!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *