in merano

De tragische prinses en keizerin Sissi was een van de eerste die de geneugten van Merano ontdekten. De frisse, gezonde lucht, de zon, de gezellige stad: het viel haar in de smaak. En wie zijn wij om een prinses tegen te spreken?

Merano is een van de grootste steden van Zuid-Tirol, gelegen in een komvormig dal. Gelegen bij de Alpen, en in de Italiaanse zon, werd de stad al snel bestempeld als kuurstad. Een verblijf daar is de ultieme verwenvakantie.

Het Kuuroord

Door zijn microklimaat, de zuivere lucht en de onderaardse bronnen, die zo vroeg als begin 19e eeuw al als heilzaam werden verklaard, staat Merano al lang bekend als kuurstad. En daar wordt nog steeds handig op ingespeeld.

Bezoekers kunnen tegenwoordig dagelijks gebruik maken van de moderne thermen en spa faciliteiten. Denk aan baden met natuurlijk water, dat goed is voor de spieren, pijnlijke gewrichten en bepaalde allergieën. Dobberend in het water kijk je uit over de omliggen Alpen, de natuur weerspiegeld in de glanzende steen. Heerlijk.

Uit Wandelen

Natuurlijk is zo’n bad in de thermen extra zalig wanneer je de hele dag in de bergen bent geweest. Wandelen doe je hier van berghut naar berghut, waar kwaliteit zegeviert. Schuif aan tafel voor lokale gerechtjes, zoals pasta’, knödeln en gerookt vlees. Enkel het beste voor jou.

Uit Shoppen

Maar laat ons ook de topsport die shoppen is niet vergeten. Italiaanse mode is beroemd, en ontbreekt natuurlijk niet in Merano. Flaneer over de winkelstraat, de Portici Arcade, en kies een stijlvolle outfit in de boetieks van Italiaanse ontwerpers.

Vergeet ook vooral niet te kijken naar de architectuur die jou omringd. De Portici Arcade werd gebouw in de 13e eeuw en is in essentie een gang van ongeveer 400meter lang. Ondersteund door boog na boog na boog, met prachtige historische gevels en gevuld met gezellige winkeltjes en cafeetjes is de Portici Arcade zelfs voor niet-shoppers een must see.

In de Voetsporen van Sissi

Bekijk je Merano, is het niet moeilijk te geloven dat Sissi hier zo graag verbleef. Wandel vanuit de stad naar kasteel Trauttmansdorff, het zomerverblijf van de Oostenrijkse prinses. Je kan het kasteel bezoeken, maar bezoek vooral de botanische tuinen.
Deze tuinen vol exotische planten en bloemen verbergen kronkelende wandelpaadjes, die zo diep het groen innemen, dat je vergeet in Italië te zijn.

Ga je nog verder weg van de stad, loop je tussen wijngaarden, fruitgaarden en prachtige landschappen. Hoewel je zo dicht bij de Alpen bent, is het Italiaanse karakter van de streek onmiskenbaar. Het Meranerland is zoet en zacht, als Italiaanse wijn.

Geen wonder dat Sissi zo van Merano hield.

.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *