5 bijzondere vakantiehuisjes in europa

Ken je dat? Van die vakantiehuisjes die je altijd op social media voorbij ziet komen, maar te mooi om waar te zijn lijken. Laat staan dat je er ooit zelf in gaat slapen. Maar wist je dat je eigenlijk niet heel ver hoeft te reizen voor de bijzondere vakantiehuisjes? Er zijn er genoeg te vinden in Europa. Dit zijn onze favorieten!

Slaap tussen de Wolven in Duitsland

Pardon? Yes, het kan echt! In het Duitse Dörverden vind je een Wolfcenter. En middenin dit leefgebied van de wolven staat Tree Inn Baumhaushotel. Het heeft wat weg van een boomhut, zonder dat je in moet leveren op luxe. De accommodatie is namelijk van alle gemakken voorzien. Hoe tof is het om uitzicht te hebben op de wilde dieren vanuit de jacuzzi?

In your own bubble

In onze eigen Ardennen is het mogelijk om in slaap te vallen onder de sterren en alsnog lekker warm te liggen. Aan het rand van het bos in Erezée, vlakbij Durbuy, staat een soort van glazen luchtbel met een bed erin. Niet veel verderop is een privébadkamer met douche te vinden. Kan het nog romantischer?

Woonwagen op het Nederlandse strand

Altijd al eens in zo’n kleurrijke circuswagen willen slapen? Aan de Nederlandse kust, bij Strandpark Vlugtenburg aan Zee, is het mogelijk om in een stacaravan voor vier personen te slapen. En het allerleukste aan deze hele ervaring is dat ze pal op het strand staan. Je vindt deze en andere bijzondere vakantiehuisjes in Nederland onder andere bij BungalowSpecials.

Een hutje op het Franse water

Niet alleen op Bora Bora is het mogelijk om in een hutje op het water te overnachten. Iets dichter bij huis, op het Franse meer van Bonnal, zijn er namelijk ook waterhutjes. Loop via de steiger naar uw hutje midden op het meer en kom tot rust. Omring door de bossen, zal er niets zijn wat u gaat storen! En het is ook nog eens duurzaam, want de elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.

Glamping in Slovenië

Glamping; glamorous camping. Het is iets wat de laatste jaren steeds populairder geworden is. Maar als je het dan doet, dan moet je het goed doen. En dat kan in Slovenië. Bij Olimia Adria Village in Podcetrtrek hebben ze meerdere glamping midden in de bergen. Met een exclusief Spa- & Wellnesscenter wordt het een ervaring om nooit te vergeten.

Krijg je hier niet genoeg van? Je vindt meer geweldige vakantiehuisjes in ons artikel over La Clairière aux Cabanes.

3 Comments
  1. Ziet ik zo gaaf uit! Daar zou ik met véél plezier een paar nachtjes in doorbrengen 🙂 Vooral die glamping in Slovenië, hoe geweldig om wakker te worden boven het water, lijkt wel een sprookje. 🙂 Met hotels heb ik niet zoveel, maar dit…

    • Echt he? Heb ik ook!
      Ik vind hotels ook best wel tof (zeker als er een bad in de kamer is), maar zo’n huisjes: daar kan niks aan tippen.

  2. Fantastische vakantiehuisjes! Wat ook handig lijkt is een checklist voor je vakantie met alles wat je kan mee nemen en niet kan vergeten voor onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *