48 uur Londen

Met de bus naar Londen en terug voor slechts 36 euro: deze buitenkans konden we niet laten liggen. Zes uur en vele paspoortcontroles later arriveren we in de Engelse hoofdstad, de stad van mijn dromen!

Vergeleken met Parijs of andere grootsteden vind ik Londen véél aangenamer om in rond te dolen. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn misschien wel een stuk groter, maar daar steekt the Underground gelukkig een handje toe.

Highgate cemetery 
Op aanraden van hoofdredacteur Lot brachten Hannelore en ik een bezoek aan Highgate Cemetery, de laatste rustplaats van onder meer Karl Marx. Deze begraafplaats huisvest naar eigen zeggen ‘some of the finest architecture in the country’. Hoewel het misschien nogal bizar klinkt – we bevonden ons toch nog steeds op een begraafplaats – bracht deze plaats mij volledig tot rust. Hier wordt de unieke gelegenheid aangeboden om aan de drukte van de hoofdstad te ontsnappen. Wat echt wel nodig kan zijn na een tijdje.

Op het eerste gezicht leek het hier nogal verwilderd en onverzorgd bij te liggen, maar dat zorgde er juist voor dat het hier zo sprookjesachtig aanvoelde. De meeste toeristen komen hier om het graf van de alom bekende politieke, economische, historische, sociologische… (zo gaat het lijstje nog wel even door) denker, Karl Marx, te bezoeken. Raar maar waar, zijn graf is in vergelijking met de andere ronduit lelijk. Het is veel te groot en te robuust om hier in het plaatje te passen, maar dat is mijn mening uiteraard. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat Highgate Cemetery een hoogtepunt zal zijn op je bezoek aan Londen.

Camden Town
De hipsters onder ons zullen hoogstwaarschijnlijk meteen hun toevlucht zoeken tot Camden Town, een ietwat alternatieve buurt. Dit kan misschien klinken als een absolute no-go, maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is. De winkels die zich aan de centrale baan bevinden, mag je meteen links laten liggen. Voor de liefhebbers van goedkope prularia kan dit een waarachtig walhalla zijn, maar mij zei het niets.

Wat deze buurt wel zo interessant maakt, zijn de kleine winkeltjes op de markt die zelfgemaakte goederen verkopen. Van met leder beklede schriften, tot kussenslopen bedrukt met artistieke katten: voor ieder wat wils! De pittige prijzen die aan al deze leuke decoratiestukken en hebbedingetjes verbonden zijn, moet je er uiteraard wel bijnemen. Het bleef bij snuisteren tussen al deze kleine kraampjes voor ons, maar dat gaf al voldoening genoeg.

Stapje in de wereld
Aangezien we zondag toch geen tijd meer hadden om een bezoek te brengen aan de een of de andere hotspot, konden we zaterdagavond evengoed op ontdekking gaan in het Londense nachtleven. Nadat we een paar tips gevraagd hadden aan onze gastvrouw, namen we de metro richting Piccadilly Circus, waar de beste uitgaansgelegenheden zich bevinden.

Op aanraden van enkele mensen brachten we de avond door in Tiger Tiger, een restaurant dat zich ’s nachts ontpopt tot een heuse nachtclub met wel vier verschillende muziekstijlen in aparte zalen. Het belachelijk hoge toegangsgeld maakt dat er bijna niemand aan het drinken was en er nog minder mensen dronken waren. Gelukkig hadden we zelf al een paar pintjes achter de kiezen of er had ons een wel heel droge avond te wachten gestaan.

In de zaal waar we het grootste deel van de avond doorbrachten, werden er zalige nineties en nillies platen gedraaid. Maar wat ons vooral op deze plaats hield, was de bangelijke discovloer die het grootste deel van de ruimte in beslag nam. 3 uur en later zochten we de geborgenheid van ons bed op en lachten we nog met het feit dat de meerderheid van de mensen doodnuchter uit de clubs gestrompeld kwam. Hoewel we er een zalige avond hadden op zitten, moet ik achteraf gezien toch toegeven dat ik nog steeds een grotere fan ben van onze gatfuiven. Afgezien van die discovloer uiteraard.

Hierbij eindigde onze bijna 3-daagse naar Londen. Het grote nadeel van deze stad blijft nog altijd het flinke prijskaartje dat aan alles hangt. Maar dat neemt niet weg dat we ons niet ontzettend hard geamuseerd hebben met een beperkt budget. De bus die wij namen, was er eentje van Eurolines. Je raakt op een comfortabele manier behoorlijk ver voor relatief weinig geld. Ideaal, dus!

Ik denk in elk geval al na waar de volgende busreis mij heen zal leiden.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *