2021

2021 wordt ons jaar

Er is nog nooit een jaar geweest dat tegelijk zo traag en tegelijk zo snel ging. Het was nochtans allemaal heel mooi begonnen, dat 2020. Buckle up, dit in de 2020-rollercoaster van Reisgoesting.

2020 begon vorige winter met een roadtrip naar Duitsland en Oostenrijk. En dan volgden een weekendje Tirol en kort bezoek aan Tunesië. Op de planning stonden een bezoek aan het prachtige Oman en de Dominicaanse Republiek. En o, wat keek ik daar naar uit! Het zag er allemaal nogal rooskleurig uit.

Bam, alles weg

En toen gebeurde het. Het. Alle reizen vielen weg, alle partners trokken hun samenwerkingen terug, de reiswereld kreeg zware klappen. En Reisgoesting? Die ging vrolijk door. Het was toen misschien nog niet echt duidelijk wat de impact van de crisis zou zijn, maar toch schoot Team Reisgoesting in actie.

We spraken onze partners aan, boden extra advertentieruimte aan voor wie het nodig had, en begonnen plannen te maken. Richtten onze pijlen op eigen land. En onze buurlanden, want ik hoopte (en hoop) dat we onze buurlanden snel weer konden bezoeken.

Natuurlijk hoopte ik dat het een kwestie zou zijn van enkele weken doorbijten, waarna het reizen zou terugkomen. Naïef? Misschien. Maar iedereen hoopte daar op, toch?

Vindingrijkheid en creativiteit

Hoe langer de crisis duurde, hoe meer de creativiteit begon te borrelen. Bij Reisgoesting vertaalde dat zich in het ontdekken van alternatieven. Geen verre bestemmingen, maar bijzondere ervaringen. Ik mocht een aantal grote dingen van mijn bucketlist schrappen. Het (beter) fotograferen van het fenomeen Zeevonk en onze paarse heide. Een bezoek aan de Wintertuin van Sint-Katelijne-Waver. Allemaal dingen die ik doodgraag wilde doen, maar waar ik tot dan de tijd niet voor had.

Tegelijk zag ik ook hoe de wereld om mij heen creatiever werd. Het project Welcome to my Garden is daar een goed voorbeeld van. Net zoals het Engelse Champing. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mensen hebben nood aan een beetje afwisseling, aan een beetje avontuur. Ook in eigen land. Vooral nu. Het is dus niet vreemd dat zo’n projecten enorm populair werden.

Een dikke merci voor jou

Reisgoesting is nooit een blog met enorme aantallen bezoekers geweest. Je kan Reisgoesting zelfs gerust klein noemen. Maar onze lezers bleken tijdens de crisis enorm trouw te zijn. Waar veel grote reisblogs zware verliezen in hun bezoekerscijfers rapporteerden, behield Reisgoesting zijn lezers. Sterker nog, in de herfst zagen we een mooie stijging in vergelijking met de herfst van 2019.

Een dikke merci is dus eigenlijk wel op zijn plaats. Dank je aan wie Reisgoesting het voorbije jaar is blijven lezen. Ik ben immens dankbaar voor jullie, de kleine schare volgers van Reisgoesting.

Travel state of mind

Mis ik het reizen? Ja, natuurlijk. Maar eind 2019 voelde ik ook dat het allemaal wat veel aan het worden was. Ik bezocht tot twintig bestemmingen per jaar. Soms was ik nauwelijks lang genoeg thuis om mijn spullen te wassen voor ik weer vertrok. Ik had nauwelijks de tijd om de indrukken te verwerken.

2020 heeft me gedwongen om wat rustiger aan te doen. Ik heb daar op gevloekt. Lang stilzitten is niks voor mij. Maar ik ontdekte ook dat ik des te harder genoot van de dingen die wél mogelijk waren.
Tegelijk heb ik de kans genomen mijzelf verder te ontplooien. Ik heb Reisgoesting nog eens flink opgeruimd. Oude artikels up to date gebracht en foto’s bijgewerkt. En ik heb de volgende stap genomen in mijn carrière: ik heb mijn eigen fotografie naar het volgende niveau getild en ben begonnen als freelance fotograaf.

Reizen in 2021

Gaat het in 2021 allemaal anders worden? Ja. Maar niet direct, denk ik. Het gaat een tijd duren voor we allemaal gevaccineerd zijn, voor de grenzen weer openkunnen. Het is dus een kwestie van even vol te houden.

De reistrends voor 2021 zullen anders zijn dan andere jaren. Men verwacht dat mensen meer de stilte en de natuur zullen opzoeken. En dat, wanneer het weer écht kan, mensen des te meer zullen willen reizen.
En die voorspelling zien we ook gereflecteerd op Reisgoesting. De meest gelezen artikels van 2020 waren de artikels die focussen op kamperen in de wilde natuur, op alternatieve bestemmingen en ervaringen, op daguitstappen.

Natuurlijk blijven we met Reisgoesting in 2021 kort op de bal spelen. We volgen de trends op de voet en proberen altijd om zo relevant mogelijke content te leveren. Vragen of suggesties? Die zijn altijd welkom! Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen? Je kan onze avonturen volgen op instagram, pinterest en facebook.

2021 wordt ons jaar.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *