Een cruiseschip van Holland America Line vaart de fjorden van Noorwegen in.

150 jaar Holland America Line

Publireportage

Cruisemaatschappij Holland America Line blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. Wat ooit begon als een rederij die immigranten naar de nieuwe wereld bracht, is nu een door de wol geverfde maatschappij die met middelgrote cruiseschepen de hele wereld bevaart. Een overzicht van 150 jaar Holland America Line.

Holland America Line werd in 1873 boven de doopvont gehouden als een maatschappij met stoomschepen een rechtstreekse verbinding legde tussen de haven van Rotterdam en de Verenigde Staten.
Op dat moment bestaat het bedrijf al twee jaar onder een andere naam. Omdat de verbinding in de volksmond Holland Amerika Lijn genoemd werd, is een nieuwe naam snel gekozen.

In de tweede helft van de 20e eeuw wordt de naam verengelst. Holland America Line gaat de toekomst in als een internationale cruisemaatschappij dat de banden met geboorteland Nederland sterk onderhoud. De meeste officieren aan boord zijn immers Nederlands, net zoals de gidsen en grote delen van het personeel.

De Holland America Line Cruises

Intussen heeft Holland America Line zich uitgebouwd tot een bekende cruisemaatschappij dat met zijn vloot van elf middelgrote cruiseschepen cruise reizen aanbiedt in de hele wereld. De meest gekende en populaire route vaart langs de fjorden van Noorwegen. Omdat die cruises vertrekken en aankomen in Nederland, hoef je als Belg of Nederlander geen vlucht te nemen om te kunnen vertrekken. Handig!

Daarnaast biedt Holland America Line ook cruises naar minder gekende en zelfs minder bereikbare bestemmingen aan. Zo kan je kiezen voor een cruise naar de Caraïben en een cruise naar de Middellandse Zee, maar ook voor een cruise naar Japan, naar Alaska en zelfs een cruise naar Antarctica.

Natuurlijk kunnen reizigers kiezen voor cruises van een bepaalde duur. Je vindt al een cruise met vier overnachtingen, maar je kan ook kiezen voor een cruise van langere duur. Het loont de moeite om eens te bladeren door het aanbod van Holland America Line: zo vind je niet alleen verrassende bestemmingen, maar ook verrassende formules.

Holland America Line

Aan boord van een cruiseschip

De cruiseschepen van Holland America Line zijn, naar eigen zeggen, van gemiddelde grootte. Ze zijn groot genoeg om een gevarieerd aanbod van entertainment en restaurants te hebben, en klein genoeg om een exclusief en zelfs gezellig gevoel te geven aan zijn reizigers.

Eenmaal aan boord verblijf je in een comfortabele kajuit. Afhankelijk van je budget, kan die kajuit bescheiden of groot en luxueus zijn. Maar altijd zijn ze comfortabel en schoon. Terwijl jij heerlijk slaapt in je kajuit, of geniet van het diner en het muzikale aanbod aan boord, legt het cruiseschip grote afstanden af. ’s Ochtends meert het aan in een nieuwe bestemming en kan jij op verkenning.

Cruisemaatschappijen krijgen wel eens het verwijt dat cruisereizen niet duurzaam zijn, omdat de toeristen niets uitgeven op de bestemmingen. Dat is iets wat Holland America Line actief tegengaat door te werken met lokale gidsen en ondernemers. En dat is een win-win situatie, want reizigers ontdekken de bestemming onder begeleiding van mensen die er ook effectief wonen, terwijl de lokale gidsen en ondernemers de kans hebben om te verdienen. Waar nodig, worden deze excursies begeleidt door gidsen die Engels- of zelfs Nederlandstalige ondersteuning aanbieden.

Holland America Line

150 jaar Holland America Line

Holland America Line kan terugkijken op een geschiedenis van 150 jaar. Om dat te vieren creëerde de cruisemaatschappij een heerlijke gin, die de passende naam De Lijn kreeg. Geproduceerd met Nederlandse recepten en kruiden, onderlijnt de gin nog maar eens de connectie met Nederland. De oranje details op de dop en het etiket doen er nog een schepje bovenop. Je kan proeven van de gin en van cocktails met de gin aan boord van de cruiseschepen, en je kan zelfs een fles kopen om mee naar huis te nemen.

Bovendien kan je momenteel profiteren van de anniversary sale: ruim 350 cruises worden aan verlaagde prijs aangeboden. Twijfel je nog of een cruise wat voor jou is, dan is het eigenlijk nu het moment om het eens te proberen. Een cruise van enkele nachten aan een zacht prijsje is voldoende om het échte cruiseleven te proeven. En misschien raak jij ook wel verslingerd aan het cruisen.

Win een cruise naar Noorwegen

De geschiedenis van Holland America Line leverde een hele reeks van die prachtige, vintage posters op. Posters die vroeger verspreid werden als reclame, en die nu geroemd worden door hun nostalgische uiterlijk. Holland America Line eert die geschiedenis door het uitloven van een wedstrijd.

Ter ere van hun 150 jarig bestaan, heb jij de kans om een cruise voor twee personen naar het noorden te winnen. Wat je daarvoor moet doen? Ontwerp een poster voor Holland America Line. De poster moet in kleur zijn, en moet de woorden ‘Holland America Line’ en ‘150-jarig jubileum’ vertonen. Stuur je ontwerp in hoge resolutie voor 31 mei 2023 op naar wedstrijd@hollandamerica.com en wie weet ga jij binnenkort op cruise. Lees de details van de wedstrijd na op hun website.

Holland America Line

2 responses to “150 jaar Holland America Line”

 1. joeri moerman Avatar
  joeri moerman

  wow staat zeker op mijn bucket list

  1. Lot Wildiers Avatar

   Bij mij ook!
   Fingers crossed 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *