Mijn Bucketlist: 2016 en 2017

Het eindejaar is in zicht, en ja, dan word ook ik een beetje beschouwend. Hoe ging het afgelopen jaar, wat kan ik beter doen in het volgende jaar en waar wil ik zo al naartoe?

2016 was het jaar waarin mijn reisbloggers carrière een vliegende start nam. Wel, niet echt een start, ik blog al jaren, maar nooit eerder reisde ik zo vaak, en kon ik zo veel dingen van mijn bucketlist schrappen. Ik reisde naar Italië, Frankrijk, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Finland, Engeland, Nederland, Zwitserland en Spanje. Ik nam mijn eerste skydive, leerde skiën, had een rijles in een tank en bezocht ein-de-lijk Finland.

Kortom, 2016 was fantastisch.

Maar wat met 2017?
Team Reisgoesting zal je ook het komende jaar in een paar artikels per week inspireren, met reistips, reisnieuws en onze eigen reiservaringen. We zullen ons uiterste best doen om je met prachtige foto’s op onze instagram en facebookpagina goesting te doen krijgen om te reizen.

En natuurlijk zullen we ook blijven proberen van het gebaande pad te gaan, en de wereld te verkennen!

Bucketlist
En ik kan niet wachten om die grote mooie wereld van ons verder te verkennen! In 2017 hoop ik vooral om Schotland, Mongolië, Alaska, Rusland en Marokko te zien. Mijn bucketlist is, toegegeven, oneindig, maar aan de top staan enkele pareltjes waarvan ik hoop dat ik ze in 2017 mag meemaken. En dit zijn ze:

Sterren kijken in de woestijn: eentje die op veel mensen hun bucketlist staat, en terecht. De sterrenpracht zien waar er geen enkel ander licht te zien is dan wat er aan de hemel staat. Dat moet magnifiek zijn.
En als ik dan even praktisch mag zijn, dan hoop ik meteen ook te leren hoe dat te fotograferen!

Walvissen zien: ook een klassieker, en wel eentje waar ik nogal wat pech mee heb gehad. Het lijkt wel alsof de dieren een pakt hebben zich te verstoppen zodra ik mij in de buurt vertoon. Hoe vaak ik al tijd op de zee doorbracht, ik zag nog nooit een walvis. Komaan 2017!

Het noorderlicht in volle glorie zien: ja hoor, wéér een klassieker. Ik zag het noorderlicht al eerder, heel erg vaag, maar ik zou het zo graag eens in zijn volle pracht zien.

Leren duiken: ja, ik vind de onderwaterwereld magnifiek. Dus, breng die luchtflessen en dat droogpak, ik wil leren duiken!

Paardrijden bij de wilde paardenkudden in IJsland: jep, dat moet fantastisch zijn. De kans is groot dat ik in april naar IJsland zal reizen, dus fingers crossed! Touch wood! Duimen!

Iriserend plankton zien: een bepaald type plankton, dat onder bepaalde omstandigheden aan het wateroppervlakte komt, creëert een soort van blauwig licht dat op de golven drijft. Zoals vuurvliegjes, maar dan op het water. Dat moet zo mooi zijn!

Groenland bezoeken. Ja, echt waar!

En jij? Wat staat er op jouw bucketlist? Delen, want ik kan altijd wel wat inspiratie gebruiken om de mijne aan te vullen, knipoog.

Vanzelfsprekend heb ik de foto’s in dit artikel niet zelf gemaakt. Ah nee, want die dingen staan nog op mijn bucketlist. Deze stockfoto’s zijn afkomstig van Pexels.

One Comment
  1. IJsland en Groenland moet je absoluut doen. Blijft 1 van mijn favorieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *