Review: Soak

Eén van de moeilijkheden in reizen is wat mee te nemen. En wanneer je langer reist: hoe dat allemaal proper te houden. Enter Soak!

Toegegeven, ervaren backpackers weten best hun plan te trekken met vuile kleren. Wassen in wassalons en wasruimtes van hostels zit ingebakken in backpackers. Maar voor wie weinig tijd heeft, is dat niet altijd vanzelfsprekend.

Toen het merk Soak mij uitnodigde hun product te testen, was ik eigenlijk een beetje sceptisch. En tegendraads. Ik voelde er niet veel voor een wasmiddel te gaan testen, zou dat mij niet meer een huisvrouw dan een reisblogger maken?
Toch, ik probeer iets altijd het voordeel van de twijfel te geven. En dus ging mijn flesje Soaks mee in mijn bagage.

Over Soak
Soak is een merk van wasmiddel uit Toronto, Canada. Met zijn producten wil Soak een lijn van biologisch afbreekbare, lekker ruikende en ecologische wasmiddelen op de markt brengen, perfect voor het wassen van delicate kledingstukken en knits.

Een flesje Soak komt in verschillende formaten en met verschillende geuren. Het is gewoon een kwestie van jouw favoriet er uit te kiezen. Dat een klein flesje een handig reisformaat is, is dan nog eens mooi meegenomen.

Ik testte het flesje Soak Celebration. Mijn testterrein? Trysil, waar ik mijn spullen lekker in het zweet skiede, en IJsland, waar ik in badpak een uurtje in de zwavel-warmwaterbronnen had liggen wentelen.

Conclusie
Soak is heel eenvoudig te gebruiken. Pluspunt. Je laat een pompbak vollopen met koud water, giet er een scheut Soak bij en laat je kledij een kwartiertje weken. Na dat kwartiertje wring je je spullen uit en hang je ze op. Niet nodig om ze te spoelen.

De geur is delicaat, en aangenaam. Niet te fel, en absoluut niet chemisch. Ook mega pluspunt. Je hebt dus zeker wel het gevoel dat je kledij opgefrist is zonder al te agressieve middelen. Bovendien is het niet alleen vriendelijk voor je kledij, het product is ook nog eens lief voor je huid.

De eerste testfase was op een trui die ik de hele dag had gedragen onderweg naar Trysil. Dat wil zeggen, zweten in het vliegtuig, slapen in de bus en één stinkende trui op het einde van de dag. Hoewel Soak de trui redelijk schoon kreeg, was er nog een vage zweetgeur in de oksel na het wassen. Het eigenaardige was wel dat Soak mijn badpak zonder moeite schoon en zwavelgeur-vrij kreeg in een kwartier. Heeft dat iets te maken met de stof? Ik weet het niet.

Een tweede minpuntje: het is niet goedkoop. De adviesprijs van een flesje van 90 ml (+- 18 wasbeurten) is € 13, de adviesprijs van een fles van 375 ml (+- 75 wasbeurten): €19. Gelukkig gaat het lang mee!

Met het risico als een huisvrouw te klinken: ik ben wel een fan van Soak. Dat flesje gaat vrolijk mee elke keer ik reis.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *