Review: Quechua Arpenaz 300 jas

Nieuw sportmateriaal nodig? Op naar de Decathlon! Gaan trekken in het buitenland? In de Decathlon hebben ze wandelschoenen en rugzakken! Nieuwe jas nodig? Decathlon!

Ja, ik denk dat de meesten onder ons op zijn minst één artikel van Decathlon in gebruik hebben. Ze hebben namelijk alles, en voor een degelijke prijs nog ook! Maar is dat nu eigenlijk wel kwaliteit? Ik testte dat voor jou uit! Allez, toch één van hun stuks: de Quechua Arpenaz 300 jas. Voor dames, want ah ja.

Over Decathlon
Decathlon is een grootwarenhuis voor sporters. Voor zo goed als elke mogelijke sport voorzien zij materiaal. Om overzicht te bewaren, deelden zij hun merk op in passiemerken: dat wil zeggen, elke sporttak heeft er zijn eigen merk. Het passiemerk Quechua is, zoals je misschien wel weet, het merk dat staat voor outdoor. Alles van wandelschoenen tot kledij tot tenten: Quechua heeft het.

Decathlon draagt betaalbaarheid hoog in het vaandel, maar ook ervaring. Ervaring in de zin dat alle medewerkers, van kantoor tot winkel, bezeten zijn door hun sport. Zo komt het dat je altijd kan rekenen op hun expertise, en dat je in de winkels geholpen wordt door mensen met een even grote passie als de jouwe.

Quechua Arpenaz 300 jas
Er werd mij gevraagd wat ik precies wilde reviewen voor Decathlon. Oei, dat was een moeilijke vraag. Ze hebben zo veel opties! Maar, ik dacht zo, het zou wel interessant zijn om iets alledaags te reviewen, zoals een jas. Iedereen heeft namelijk een jas nodig. En dus koos ik voor de Quechua Arpenaz 300 jas. In zwart.

De Quechua Arpenaz 300 jas is 3-in-1: waterdicht, warm en ademend. Hij heeft waterdichte naden, een uitneembare binnenjas in fleece en een zakkenvoering in lekker warme stof. De kap kan je opbergen in de kraag.

Mijn testterrein? Ons eigen Belgenlandje, wanneer het eindelijk koud genoeg werd om hem te dragen.

De Testfase
Jezus, dat ding is warm. Dat is wat ik dacht toen ik hem voor het eerst aandeed. Ik stond in huis en begon spontaan te smelten toen ik de jas aantrok. Dus ging ik maar naar buiten, waar het koud genoeg was, maar helaas niet regende.

En dus trok ik de tuinslang tevoorschijn. Ja, de jas is waterdicht. Gelukkig.

Zodra dat getest was, nam ik de jas mee op een lange wandeling. Of hij ademend is? Goh, ja, op zich wel. Maar de fleece aan de binnenkant maakt dat je wel flink kan zweten. Gelukkig kan je die er uit halen, als het te warm wordt. En lekker gemakkelijk ook!

Conclusie
Ik hou wel van deze Quechua Arpenaz 300 jas. Veelzijdig en lekker warm, met en mooi en eenvoudig ontwerp. Dat je de jas kan aanpassen naar het weer of naar je eigen behoeften, is een dik pluspunt.
Ook de prijs is erg goed: 59,99,- voor een winterjas: ik noem dat niet slecht!

Een minpuntje is dat de fleece binnenjas er soms durft uitkomen als je de jas wil uittrekken. Dan keren de mouwen binnenstebuiten en moet je gaan wringen om dat allemaal op zijn plek te krijgen.
Omdat de binnenjas een beetje bulky is, zou ik hem zeker ook eerst passen, voor je hem koopt. Langs de andere kant heb je geen dikke trui nodig onder die jas.

Alles bij elkaar: zoek je een winterjas, dan zou ik zeker de deze eens overwegen. Op naar de Decathlon!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *