’t Kapelhuis

Op vakantie gaan moet niet altijd een verre bestemming zijn om onvergetelijk te worden. Wie de Westhoek, de regio tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland bezoekt, ontdekt een stukje authentiek Vlaanderen terug. Je vindt er heel wat erfgoed van de Groote Oorlog, maar ook rust, natuur, lekker eten en vele streekbieren. Kortom, de Westhoek heeft heel wat te bieden!

Die typische authenticiteit van de Westhoek vind je ook terug in ’t Kapelhuis. Het huis heeft een lange geschiedenis. Omwille van deze geschiedenis, het kader en de ligging met een fantastisch uitzicht nomineer ik vandaag ’t Kapelhuis als bijzonder hotel op deze blog. Alhoewel, het is eigenlijk geen hotel, maar een vakantiehuis.

the story behind
Pastoor Nollet leefde van 1819 tot 1899. Hij trok als één van de allereerste uit Vlaanderen op bedevaart naar Lourdes. In die tijd was Lourdes natuurlijk minder bereikbaar dan nu. Bij zijn terugkeer droomde hij van een dergelijke grot op de Rodeberg, gemaakt uit natuursteen van de berg zelf.

En die droom werd realiteit. De grot werd in de zomer 1875 als bedevaartgrot ingewijd. In 1877 bouwde pastoor Nollet een huisje bij de grot, als woonst voor de dame die er kaarsen en andere religieuze voorwerpen verkocht. Vandaag, na al die jaren, staan de grot en het huis er nog steeds. In de grot wordt de mis nog driemaal per jaar opgedragen: op 1 mei, op Hemelvaart en op 15 augustus.

En nu
Alhoewel ’t Grothuis misschien toepasselijker was geweest, heet het huis al geruime tijd ’t Kapelhuis. Ondertussen is ‘t Kapelhuis een vakantiehuis. Je kunt er maximaal met 10 personen terecht. Er zijn vier slaapkamers, 2 badkamers en twee toiletten. De eigenaars van ’t Kapelhuis hebben ook een eigen ambachtelijk taartenatelier: Atelier Hortense.

Heb je iets te vieren of hou je gewoon van taarten?  Ik kan je alvast verzekeren dat de taarten verrukkelijk zijn. In de tuin vind je ook een hot tub. ’t Kapelhuis ligt vlak naast Ruiterschool de Rodeberg, paarden krijg je dus zeker te zien en te horen. De regio biedt daarnaast zeker ook mogelijkheden voor mountainbikers, wandelaars en alle levensgenieters.

Gewoon doen.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *