Op De Bucketlist: Mongolië

Ik heb een zwak voor wilde, ruige landen. Landen waar de zon tussen de wolken door zo’n licht op de aarde werpt, dat de kleuren oplichten of helemaal veranderen. Waar dieren over de vlaktes razen en mensen nog samenleven met de natuur. Landen zoals Mongolië.

Om te beginnen: ik ben er nog nooit geweest. Maar het staat hoog, heel hoog, op mijn bucketlist. Te paard over die vlakten rennen, dat moet fenomenaal zijn, en zalig, geweldig, onvergetelijk: aan superlatieven geen gebrek hier.

Mongolië Kort Door de Bocht

Het land Mongolië ligt in Azië en wordt omringt door de autonome republieken van de Russische federatie Altaj, Toeva en Boerjatië, China en Kraj Transbaikal. Omdat het land eigenlijk nogal groot is, kan je er behoorlijke verschillen in omgeving waarnemen: van besneeuwde bergen, tot graslanden, heuvels en de Gobi Woestijn.

Mongolië wordt het land van Nomaden genoemd. Dat doelt natuurlijk op het feit dat het grootste deel van de bevolking nomadisch leeft. In familie- of gezinsverband hoedt men kuddes kamelen, paarden en runderen.

Waarom moet Mongolië op Jouw Bucketlist?
Laat ons even eerlijk zijn. Kan jij naar die foto’s kijken zonder te wensen dat je dat land een kon bezoeken? Nee? Dat dacht ik al.

Maar los van dat is het belangrijk om te weten dat het aantal volkeren dat nog op een traditionele manier leeft, steeds afneemt. Mongolië heeft nog die ongetemde levensstijl, die pure manier van leven.

Soms wenste ik dat ik zo kon leven. Paard, tent en de natuur. En wifi. Dat gaat niet zeker?

Li Gang

Facebook Mongolia

Deegi.

Deegi!

Charles Meacham

By Alesha Bradford

Alesha Bradford

Goesting gekregen om naar Mongolië te reizen? Goed! Dat is de bedoeling. Maar voor je vertrekt, kijk je best eens op deze site.
Deze foto’s heb ik natuurlijk niet zelf gemaakt. Ik vond ze onder andere via de facebookpagina van Travel Mongolië. De namen van de fotografen staan, indien gekend, steeds op de foto’s.
One Comment
  1. Super staat zeker op mijn bucketlist! Groetje kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *